Snel telefonisch contact? +31 161 726 808

Nieuws

De Chaamse Bossen

Toegevoegd op 19 november 2019

In het gebied Gilze-Chaam-Ulvenhout-Alphen liggen de Chaamse Bossen. De Ulvenhoutse bossen, Alphense Bergen en de Generaalsbossen bij Alphen horen hier ook bij. Samen vormen zij een schitterende combinatie van eeuwenoude bossen, drassige graslanden, beekjes en heidevelden met vennetjes. Landbouwgebieden worden in deze regio weer in oude staat teruggebracht. Hierdoor ontstaan opnieuw vennen en moerasgebieden met open plekken, die voor de prachtige uitzichten zorgen. Talloze gemarkeerde wandel- en fietsroutes leiden je langs de mooiste plekjes. Ook met je paard en hond ben je van harte welkom in de Chaamse Bossen en omgeving. Er is volop keuze in ruiterroutes.

Het Ossengoor
In de Chaamse Bossen ligt het prachtige ven het Ossengoor (goor=drassig) verscholen, dat lang als weiland is gebruikt, maar nu al jaren onder water staat. Flora en fauna veranderen hierdoor, want verdwenen plantensoorten keren terug. Net als watervogels, libellen en waterjuffers die zich thuis voelen in het ondiepe water. Het ven is te bereiken via het Geuzenpad (zandpad) in Gilze. Je steekt de Nieuwe Maastrichtsebaan (asfalt) over en loopt het bos in. Zo’n 300 meter verderop aan de linkerkant ligt het Ossengoor. Of loop er via wandelroute ’t Goor (12, 5 km) vanaf camping Het Gilzer Lindehof naartoe.

Putven
De Chaamse Bossen zijn heideontginningsbossen. Het Putven is een restant van één van de vennen, dat te diep was om te ontginnen. In dit ven leerde de jeugd in de jaren vijftig en zestig zwemmen. Voor die tijd – toen het ven nog in verbinding stond via sloten met de Chaamse beken – zat er nog paling in. Putven is te bereiken via Chaam (Alphensebaan / Putvenweg). Een aantal wandelroutes leidt je naar dit ven. Rondom het Putven zijn reeën, fazanten en konijnen te zien.

Archief

Nieuw bij Camping Het Gilzer Lindehof!

Wilt u graag kamperen maar heeft u geen tent of caravan? Wij hebben voor u 2 volledig ingerichte lodges die […]

Wilt u reserveren voor 2024

Wilt u al een plaatsje reserveren voor 2024? Ja hoor dat is mogelijk! De camping gaat open op vrijdag 29 […]

Tot 5 oktober 2023 is onze camping open.

De camping is geopend tot 5 oktober 2023. Wilt u voor 2024 al een plekje reserveren? Neemt u dan graag […]

Heeft u interesse in een verblijf bij Camping Het Gilzer Lindehof?

Neem dan contact op of reserveer meteen een plaatsje.
Copyright Camping Het Gilzer Lindehof 2024. Webdesign door Grèfix.
MENU